Upozornění: Obsah webové stránky je vhodný pouze pro osoby starší 18 (21) let!

Úvod  /  Informujeme  /  Whisky, Bourbon, Cognac  /  Brandy

Brandy

Brandy je obecné označení pro vinnou pálenku či vínovici. Nejznámější brandy pocházejí ze Španělska, Itálie nebo Řecka. Společným prvkem nápojů označených Brandy bývá většinou, že se nechávají dozrávat v sudech po sherry.

Francouzská brandy

Montmartre XO - je prvotřídní francouzská brandy, která byla pojmenována po světoznámé čtvrti Paříže. K její výrobě je používá velmi pečlivý výběr vín z nejlepších oblastí Francie. Zraje po dobu minimálně 12 let a jsou do ní přimíchávány cognacy, které jsou staré dokonce 15-45 let. Montmartre XO se podávalo taktéž na palubách první třídy lodí plavební společnosti White Star Line, včetně obřího Titanicu.

Řecké brandy

Metaxa 12* - má tmavě medovou barvu a dokonalou vůni se stopami vanilky. Vyrábí se destilací révového vína vyrobeného z velmi zralých hroznů, jež poskytly mošt o vysokém stupni cukernatosti; po dosažení požadované zralosti se destilát na rozdíl od všech brandy míchá s archivními ročníky řeckých muškátových vín a extraktem ze směsi bylin a růžových okvětních lístků, jejíž složení je tajemstvím výrobce. Metaxa 12* zraje nejméně 12 let v dubových sudech původem z francouzské oblasti Limousin. Podává se čistá, případně s ledem. Lze ji použít jako bázi pro míchané nápoje.

Metaxa Grand Olympian Reserve 12* - je brandy zrající nejméně 12 let v sudech z limuzského dubu.

Metaxa keramika - Brandy zrající nejméně 12 let. Má unikátní hlubokou, sladkou chuť s tónem vanilky a skořice. Mezi koňaky a brandy tvoří vlastní kategorii. K výrobě Metaxy se používají sluncem vysušené vinné hrozny tří druhů, které se destilují a zrají minimálně tři roky v dubových sudech. Po skončení procesu zrání se destilát míchá s archivními ročníky muškátových vín a tajnou směsí bylin. Tato směs pak ještě půl roku zraje. Tím se výrobní proces liší od postupů používaných u jiných brandy.

Arménské brandy

Noy 3 - Brandy je míchána z mladých destilátů a je charakterizována světle žlutou barvou, chutí a vůní mandlí a rozinek. Doporučuje se pít po malých doušcích, zahřátá na pokojovou teplotu. Velmi dobře se tato brandy hodí jako aperitiv, je možno ji podávat také s ledem. Minimální stáří brandy je 3 roky.

Noy 5 - Brandy je míchána z mladých destilátů a je charakterizována barvou spadaného listí, vůní citrusové kůry a pomeranče, s lehce ohnivou chutí. Doporučuje se pít po malých doušcích, zahřátá na pokojovou teplotu. Velmi dobře se tato brandy hodí jako aperitiv, je možno ji podávat také s ledem. Minimální stáří brandy je 5 let.

Noy 7 - Brandy je charakterizována zlatožlutou barvou s nahnědlým odstínem, vůní ořechů a mandlí, v chuti je lehce karamelové s medovým zakončením. Doporučujeme podávat při teplotě okolo 20°C. Pro směs byly vybrány brandy s minimálním stářím 7 let.

Noy 10 - Brandy je charakterizována kaštanově hnědou barvou se zlatavým nádechem, v chuti je hebké, jemné se stopami ořechového listí a vlašského ořechu, ve vůni stopy limetky, grepy s bonbónovým zakončením. Doporučujeme podávat při teplotě okolo 20°C. Pro směs byly vybrány brandy s minimálním stářím 10 let.

Noy 15 -Brandy je charakterizována oranžovo – žlutou barvou s vůní a chutí čokoládových pralinek, bonbónů, kandovaného ovoce a rozinek. Doporučujeme podávat při teplotě okolo 20°C. Pro směs byly vybrány brandy s minimálním stářím 15 let.

Noy 20 - Brandy je charakterizována oranžovo – žlutou barvou, ve vůni se stopami kandovaného ovoce: papaya, mango, ananas, citrusy. V chuti je lehce vanilkové s karamelovou dochutí. Doporučujeme podávat při teplotě okolo 20°C. Pro směs byly vybrány brandy s minimálním stářím 20 let.

Noy 25 - Tato výjimečná brandy je charakterizována hnědou barvou se zlatavým odstínem, v chuti je delikátní s tóny čokolády a ovoce, ve vůni se stopami citrusů a lískových oříšků. Brandy se hodí zejména k dezertům, čaji, kávě a doutníkům. Pro směs byly vybrány brandy s minimálním stářím 25 let.

Sekty Szigeti

Velká sektová revoluce

Naše prodejny

Naše prodejny

Zpět nahoru